NTLDR is missing

Publisert
Sist oppdatert

Skulle ta i bruk min gamle Acer laptop.(Ville ikkje ta den nye med på ferie i bobilen)

Men da jeg skulle slå den på kom mld: NTLDR is missingPress any key to restart Hva gjør jeg nå? Har ikke gjenopprettings-cd eller noe. Søppeldynga neste eller? mvh Ole

Datadoktoren svarer

Hei Ole,

NTLDR er en forkortelse av NT Loader, et lite program som ligger i harddiskens boot-sektor (området på harddisken som leses under oppstart). NT Loader viser eventuelle oppstartsmenyer og setter i gang innlastingen av Windows.

Grunnen til at datamaskinen ikke finner NT Loader kan være flere. Det kan være en feil i maskinvaren, for eksempel at harddisken har tatt kvelden, eller noe så enkelt som at datakabelen til disken har løsnet.

Problemet kan også ligge i BIOS, hvis harddisken ikke er riktig satt opp her, eller at maskinen prøver å boote (starte opp) fra feil enhet, for eksempel en minnepinne.

Eller det kan være et problem med boot.ini-fila, feil på bootsektoren på harddisken eller et problem med selve Windows. Kort sagt er det ikke lett å si hvor akkurat ditt problem ligger, men moden for søppeldynga er ikke nødvendigvis PC-en for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer