NTSC VHS video til VCD?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har en del videoer på VHS fra USA, blant annet en bryllupsvideo fra Las Vegas(!), som jeg gjerne skulle hatt over på noe annet enn kassetter. Hva skal jeg bruke til overføring?

Jeg vil gjerne kunne spille av på DVD-spilleren i stua.

Hilsen

Per Annar

Datadoktoren svarer

Hei

Den eneste løsningen vi har sett som håndterer akkurat dette er VideOh! CD fra Adaptec. Du trenger også en VHS-spiller som kan spille NTSC kassetter, men det kan de aller fleste nyere spillere.

Løsningen fra Adaptec består av en liten boks som kobles til VHS-maskinen og til USB-porten på PCen, samt programmene AV Capture og MyDVD for CD.

Programmet AV Capture digitaliserer videosignalene. Her velger du PAL på 4,43/60Hz i oppsettsmenyen ”Video Settings”, og starter overføringen og lagrer filene. Så bruker du programmet MyDVD til å redigere, lage menyer og brenne VideoCD (VCD).

Resultatet ble helt ok, og det kan spilles av både på PCen og på DVD-spilleren i stua uten problemer.

Hele testen finner du her.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer