nVidia GeForce 9800 GTX

Arvtageren etter 8800 GTX imponerer ikke akkurat med overlegen spillytelse i forhold til sine billigere brødre.

Publisert
Sist oppdatert

Grafikkgiganten nVidia sin nye 9-serie har hittil ikke fått store oppmerksomheten, og det med god grunn - det er nemlig fremdeles 8-serien som har verstingene på spillytelse.

Nå har vi dog fått 9800 GTX og 9800 GX2, med henholdsvis en og to grafikkprosessorer på kortet. Vi har tatt en nærmere titt på førstnevnte, som etter sigende overtar for veteranen 8800 GTX.

-->Gå rett til grafer og konklusjon >>>

Selv om vi nå skriver 9-serien er også 9800 GTX bygd på G92-brikken som vi også har i 8800 GTS 512 og GeForce 8800 GT. Naturligvis deler derfor også disse kortene en del funksjonalitet som Direct3D 10, PCI Express 2.0 og siste generasjon PureVideo.

Men 9800 GTX har også litt ekstra, blant annet 3-veis SLI, noe som betyr at du kan la opp til tre 9800 GTX-kort forene krefter dersom du har store behov.

Men sløsing med strøm fra tre kort er fy-fy i disse dager, så i ekte miljøånd har den også noe som fått noe som går under navnet HybridPower. Denne teknologien, som også krever sitt hovekort, passer på at strømforbruket holdes nede når du ikke har bruk for alle grafikkmusklene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer