Nvidia og ATI med supergrafikk for bærbare PCer

ATI sin Mobility Radeon 9000 er for øyeblikket den desidert raskeste grafikkbrikken for bærbare PCer. Nå slår derimot Nvidia tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke veldig lenge siden det nærmest var utenkelig å kjøre avanserte 3D-applikasjoner og spill på bærbare PCer. LCD-skjermene var for trege, og grafikkbrikkeprodusentene prioriterte stort sett bare stasjonær teknologi. Først da Nvidia kom på banen med Geforce2 Go-brikkene for et par år siden, ble det virkelig sving på sakene.

Kampen mot ATI

Nvidia dominerte lenge på grafikkmarkedet, både for stasjonære og bærbare PCer. Dette endret seg derimot raskt da ATI lanserte sine raskeste Radeon-brikker i fjor. Siden den gang har mange ventet på at Nvidia skulle slå hardt tilbake på den gryende ATI-dominansen.

I fjor høst ble nyheten om Geforce FX-brikken fra Nvidia kjent, og i disse dager ruller de første kortene med brikken ut av fabrikkene. De foreløpige testene viser at ytelsen er på høyde med Radeon-brikkene, men noen utkonkurrering er det ikke snakk om, og i mellomtiden har også ATI rukket å lansere nye brikker basert på R350-kjernen.

Geforce FX Go

Nå er det også klart for FX-teknologi på bærbare PCer, og prøveeksemplarer av de to første brikkene, GeForce FX Go5600 og Go5200, har vært testet av enkelte PC-produsenter den siste måneden. De første bærbare PCene som bruker brikkene ventes på markedet allerede i april, i følge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer