Nvidia Shield TV

Android TV-boks med 4K-støtte og egne spill.

MED 4K: Nvidia Shield TV kjører Android og har støtte for 4K-oppløsning. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
MED 4K: Nvidia Shield TV kjører Android og har støtte for 4K-oppløsning. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Smart TV-funksjonene på TV-er stadig blir bedre, er det ikke alle som har en toppmoderne TV i stua. Da er det kjekt at det finnes små bokser du kan koble til, og som gir deg langt mer funksjonalitet på TV-skjermen enn hva du er vant med.

Men selv om Apple har hatt stor suksess de siste årene med sin Apple TV-enhet, har også Android begynt å gjøre sitt inntog i TV-markedet.

TV-modeller fra Philips og Sony leveres med Android som operativsystem rett ut av boksen og har tilhørende apper og funksjoner. I tillegg finnes det også her egne bokser du kan koble til TV-en.

Den første Android TV-enheten Nexus Player testet vi i mai, og nå er det altså Nvidia Shield TV som står for tur.

LES OGSÅ: Test av Apple TV (2015)

Spill over nett

For de som har spilt PC-spill er Nvidia en kjent aktør. Selskapet har i et par tiår hatt sterk fokus på grafikkort med sin GeForce-serie, som fortsatt holder koken. På prisjakt.no er fire av de fem mest populære grafikkortene basert på nettopp GeForce fra Nvidia.

Ikke overraskende er derfor spill og grafikk i fokus på Shield TV. En ting er at du kan spille spillene som er laget for Android TV, men i en egen seksjon kalt Shield Games tilbyr de også spill som er spesiallaget for enhetens Tegra-prosessor. Dette er altså spill som ikke nødvendigvis er tilgjengelige på andre Android TV-enheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer