Ny 366MHz Pentium II for bærbare

Intel lanserer i denne uken minst fem nye prosessorer for bærebare PCer. Dette er de mest avanserte brikkene som Intel noen gang har produsert for denne typen PCer.

Ny 366MHz  Pentium II for bærbare
Publisert

De nye prosessorene får nå tilleggsbetegnelsen PE, som står for Performance Enhanced (forbedret ytelse). Men dette skyldes ikke bare at klokkefrekvensen er økt. For første gang leverer Intel Pentium II med internt hurtigminne på hele 256K som kjører på samme klokkefrekvens som prosessoren.

Denne prosessoren har tidligere hatt kodenavnet Dixon, og vil i første omgang lanseres med klokkefrekvenser på 300, 333 og 366 MHz.

Et tu, Celeron

Samtidig vil Intel også lansere Celeron, som er den rimeligere Pentium II-varianten, i en utførelse for bærbare PCer. Forskjellen er her at det interne hurtigminnet er på 128 K, som på begge variantene for stasjonære, Slot 1 og Socket 370.

Intels mest avanserte

Disse nye prosessorene er på mange måter det mest avanserte som Intel tilbyr. Både Pentium II og III i full størrelse har riktignok 512 K hurtigminne, men disse prosessorene kjører bare på halve klokkefrekvensen. Her er også hurtigminnet plassert eksternt på kretskortet i modulen, ikke inne i selve prosessorbrikken som på Celeron og PE-modellene.

Xeon, Intels prosessor beregnet på arbeidsstasjoner og servere, har også hurtigminne i full hastighet. Prosessoren finnes i utgaver med hurtigminne fra 512K, 1 MB og helt opp til 2 Mb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer