Ny batteriteknologi:5 ganger lengre levetid

Et viktig moment ved kjøp av bærbare PCer er batterilevetiden, som nå typisk er mellom 2 og 4 timer. Nå kommer selskapet Lithium Technology med en ny teknologi som kan femdoble levetiden på batteriet. Dette er gode nyheter for landeveiens teknologikrigere.

Ny batteriteknologi:5 ganger lengre levetid
Publisert

De nye batteriene, som vil får navnet polymer-batterier, forventes å komme i produksjon til neste år. De vil ha en gjennomsnittlig levetid på minst 10 timer, og det er et langt skritt i riktig retning. I dag må brukere av bærebare PCer drasse med seg ekstra strømforsyning eller ekstra batterier.

10 timer levetid er vel og merke hvis du ikke bruker CD-ROM eller DVD-leseren for ofte. Slike enheter bruker mye strøm.

Fleksibelt design

En av hemmelighetene bak det nye designet er at det ikke bygger på væske innkapslet i metallbeholdere, slik dagens lithium-ion batterier er laget. Den nye løsningen er basert på fibre som kan bøyes og strekkes i alle retninger, og det gjør at produsentene av bærbare ikke lenger er avhengige av å sette av et fast "rom" i PCen til batteriet.

Denne nye teknologien vil antagelig føre til at en del produsenter i første omgang tilpasser batteriene til eksisterende desgin, men det vil ikke gå lang tid før vi ser helt andre løsninger basert på de nye mulighetene.

Den nye teknologien er også betydelig lettere enn dagens batterier, og det er ikke usannsynlig at vekten vil bli halvert i forhold til dagens batterier. Dette er også et betydelig skritt i riktig retning for en del bærbar-brukere. Alle som har tråkket gjennom uendelige flyplasser, vet hvilken betydning det har å bli kvitt en kilo fra skuldervesken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer