Ny beskyttelse av musikk på nettet

Net Nanny er mest kjent for sin familievennlige linje, med programmer som beskytter mindreårige mot farene som lurer på Internett. Nå har de inngått et samarbeid med Musicrypt.com for å beskytte musikk på nettet. Men teknologien bak samarbeidet har mer å by på.

Ny beskyttelse av musikk på nettet
Publisert

Musikknedlasting via Internett med MP3 er et meget omstridt tema. Samtidig regner man med at markedet for lovlig salg av musikk på nettet kommer til å øke stort. Med sitt samarbeid med Net Nanny, håper Musicrypt.com å komme seg inn på markedet for beskyttelse av musikk.

Teknologien selskapene benytter heter BioPassword og er i praksis meget enkel. På brukersiden dreier det seg om å ”lære opp” programvaren ved å taste inn brukernavn og passord flere ganger, og antall ganger avhenger av hvor strenge krav administratoren setter for nøyaktigheten i inntastingen.

Programmet registrerer nemlig i hovedsak to momenter: ”hviletid” – hvor lenge fingeren din er på en tast og ”bevegelsestid” – hvor lang tid du bruker for å trykke på neste tast. Ut fra dette kalkuleres din personlige tastemetode. Hvis noen skulle kjenne til ditt brukernavn og passord, vil de fortsatt ikke kunne taste det inn på samme måte som deg.

For musikkindustrien betyr dette at selskaper kan sende ut musikk som er helt personlig. Hvis du vil høre på noe du har kjøpt, må du taste inn et passord eller brukernavn, og siden du er den eneste som taster det inn på din særegne måte, blir kopiering verdiløst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer