Ny Celeron = fattigmanns Pentium4

De første ytelsestestene av 1,7 og 1,8 GHz-utgavene tyder på at det først og fremst er spillentusiastene som bør ligge langt unna.

Publisert
Sist oppdatert

De nye Celeron-prosessorene er "light-utgaver" av 0,18 mikron/400 MHz FSB Pentium4. Det er først og fremst mindre annetnivå hurtigminne (128K mot 256K i P4) som skiller de to prosessortypene fra hverandre. Begge støtter SSE2-instruksjoner, og passer i såkalte Socket 478-hovedkort.

Ytelse som ventet

Det anerkjente testmagasinet Anandtech har testet 1,7 GHz-utgaven av den ny Celeron-prosessoren, og sammenlignet ytelsen opp mot eksisterende P4- og AMD Athlon-prosessorer.

I flere av testene viste det seg at reduksjonen av annetnivå hurtigminne har hatt temmelig stor innvirkning på ytelsen, spesielt i krevende operasjoner som for eksempel 3D-spill. Her slås Celeron for eksempel flere ganger av Duron, billigprosessoren fra AMD som nesten gis bort for tiden.

Overklokking er ikke nok

Selv om prossesoren lar seg overklokke (Anandtech klarte å tyne 2,26 GHz ut av 1,7 GHz-utgaven) er det først og fremst til "vanlig" bruk som office-programmer, surfing, video og musikk at Celeron ser ut til å være et rimelig og godt alternativ til Pentium 4.

I følge Anandtech yter AMD Athlon XP 1600+ uansett like godt som Celeron der sistnevnte gjør det bra, og langt bedre i situasjoner der Celeron gjør det dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer