Ny CPU: 2 eller 4 kjerner?

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Jeg skal bygge ny pc men lurer på hvilken type cpu jeg skal velge. Det er jo litt å velge mellom her, det jeg lurer på er om det er bedre å velge 2-kjerne eller 4-kjerne cpu.

På forhånd takk.Hilsen Leif.

Datadoktoren svarer

Hei Leif,

To eller fire kjerner, ja det er et aktuelt spørsmål. 23. juli forventes det nemlig at Intel senker prisene på sine firekjernesprosessorer (Core 2 Quad), og vips blir en slik CPU litt mer attraktiv for Hvermansen.

Men fremdeles er det ganske få programmer som virkelig utnytter tokjerneprosessorer, og enda dårligere stilt er det for fire kjerner. Flerkjerneprosessorer har likevel langt på vei livets rett siden operativsystemene som kjent har mange oppgaver og prosesser gående samtidig, noe som gjør at spesielt Windows gir deg bedre respons med en dobbeltkjerne fremfor enkeltkjerne på samme hastighet.

Når det gjelder det å gå fra to til fire (eller flere) kjerner så er det ikke tvil om at det er fremtiden, men med hånden på hjertet er du per i dag nødt til å kjøre mange tunge applikasjoner samtidig for å kunne virkelig merke forskjellen. Dette vil gradvis endre seg ettersom nye applikasjoner kommer til som støtter flere kjerner, så akkurat nå kommer det an på budsjettet ditt, hvor "tung" bruker du er og når du har planer om å oppgradere neste gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer