Ny Director med fokus på Internett

Macromedia Director er verktøyet som tradisjonelt har vært foretrukket av proffe multimediadesignere som skulle lage CD-ROM applikasjoner o.l. Nå lanseres dette programmet i ny versjon, og endrer samtidig navnet til Director 7 Shockwave Internet Studio. Det betyr at også Macromedia tror at fremtiden ligger i verktøy for å lage innhold på Internett.

Ny Director med fokus på Internett
Publisert

I designermiljøene er Macromedia kanskje mest kjent for de profesjonelle verktøyene Authorware og Director. Nå kommer Director i versjon 7, og skifter samtidig navn til Director 7 Shockwave Internet Studio. Det nye navnet bærer preg av at fokus nå dreies fra produksjon av rene multimedia-applikasjoner til produksjon av innhold til Internett.

Ambisiøse planer

- Internett endrer alt, og Director 7 Shockwave Internet Studio endrer Internett, uttaler Norm Meyrowitz som er produktsjef i Macromedia. Dette er jo ambisiøst nok, og selv om Macromedia har en fremtredende rolle i markedet for multimediaprogrammer, kan nok dette være å ta litt hardt i.

I følge Macromedia er det omfattende forskning på kunders behov som har ført til oppgraderingen, og blant kjerneegenskapene til Director er høykvalitets animasjoner både for lav og høy båndbredde, mer strømlinjeformet avspilling, bedre integrsjon av lyd og støtte for nye webteknologier som XML.

Den nye pakken inkluderer Macromedia Fireworks for å lage webgrafikk og Sonic Foundry Sound Forge XP4 for å redigere lyd på en profesjonell måte. Du får også med en serverløsning for å sette opp nettverksspill eller online chat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer