Ny Facebook-funksjon lar deg bestemme mer

Facebooks nye innstilling lar deg bestemme mer hva de kan bruke av informasjon om deg fra andre nettsteder og butikker.

NEI TIL MÅLRETTEDE ANNONSER? En ny innstilling i Facebook lanseres over hele verden i dag. Den lar deg bestemme om du ønsker at Facebook skal bruke informasjon om din nettadferd utenfor Facebook, til å vise deg målrettede annonser. Foto: Kristin Sørdal
NEI TIL MÅLRETTEDE ANNONSER? En ny innstilling i Facebook lanseres over hele verden i dag. Den lar deg bestemme om du ønsker at Facebook skal bruke informasjon om din nettadferd utenfor Facebook, til å vise deg målrettede annonser. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert også opplevd det: At det dukker opp annonser i din private Facebook-strøm om et tema eller produkter som du kanskje har gjort et søk etter i forbindelse med jobb, for noen andre - eller fordi du var på jakt etter det.

Men så er du kanskje ikke så interessert i å få servert «relevante» annonser om dette, i ettertid.

Nå lanserer Facebook en ny innstilling som lar deg slå av muligheten for at Facebook skal bruke data om deg og din aktivitet på andre nettsteder og apper, til å levere målrettede annonser.

Det nye verktøyet skal ifølge DailyMail også la deg slette tidligere info som Facebook har lagret om deg basert på din aktivitet på andre nettsteder.

Det nye verktøyet lanseres globalt i dag, skriver NRK.

Du slipper målrettede annonser

Det kalles «Off Facebook Activity» og ble lansert i august 2019, men har ifølge DailyMail inntil nå kun vært utprøvd i Irland, Sør-Korea og Spania.

De skriver videre at Facebook selv sier at innstillingen skal la deg se et sammendrag av appene og nettstedene som sender dem informasjon om aktiviteten din, og tømme denne informasjonen fra kontoen din hvis du vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer