Ny flatskjermstandard kan gi lavere pris

Hvis flate, elegante og lette LCD-skjermer hadde kostet det samme som plasskrevende, klumpete og tunge bilderørsskjermer, hadde de dominert fullstendig. Dit er vi ikke kommet ennå, men nye løsninger for tilkobling av flatskjermer kan gi prisene en kraftig dytt nedover.

Ny flatskjermstandard kan gi lavere pris
Publisert

Opprettelsen av Digital Flat Panel Group ble kunngjort 11. mai på initiativ fra ATI - kjent kanadisk produsent av skjermkort. Hensikten er å etablere en ny og forbedret standard for koblingen mellom PCer og flatskjermer, som også skal bli billigere enn dagens løsning.

Problemet i dag er at LCD-paneler er digitale mens bilderørsskjermer er analoge. Derfor skjer det en unødvendig dobbel konvertering: PCens interne digitale data konverteres av skjermkortet til analoge signaler som går ut i ledningen.

Hvis det tilkobles en LCD-skjerm i andre enden av denne ledningen, må signalet konverteres tilbake igjen til digitale signaler for å vises på LCD-panelet. Dette gir to fordyrende og unødvendige ledd. I tillegg blir kvaliteten på bildet litt dårligere.

Løsningen er DFP, Digital Flat Panel Port, en ny, digital standard, med en ny 20-pinners plugg og en kabellengde på opptil 5 meter. DFP vil være kompatibel med de relevante VESA-standardene for formater og oppløsning, slik at det ikke vil være behov for nye grafikkdrivere. Det er bare selve tilkoblingen som forbedres.

Bra oppslutning

Foreløpig har ATI samlet Acer, Compaq, Cybercomp, ViewSonic, Mag, S3, Matrox, Siemens-Nixdorf, 3Dlabs, Princeton, LG electronics, Samsung, 3M, Arithmos og Digital View i gruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer