Ny forening skal stoppe piratene

YouTube flommer over av piratkopierte filmer.

Ikke bare har den ligget ulovlig på YouTube i over 9 måneder i HD-kvalitet, Den sjette sansen er også sett mer enn 1,6 millioner ganger i denne perioden.
Ikke bare har den ligget ulovlig på YouTube i over 9 måneder i HD-kvalitet, Den sjette sansen er også sett mer enn 1,6 millioner ganger i denne perioden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi skrev tidligere, ligger hundrevis av store filmtitler ute i full lengde på YouTube, ofte i meget høy kvalitet. Og filmselskapene og rettighetshaverne ser ikke ut til å heve øyebrynene av den grunn. Eller?

Les saken: Her er alle filmene gratis

– Stemmer ikke

DinSide tok kontakt med generalsekretæren i Norsk videogramforening, Willly Johansen, for kommentarer omkring problemet. Foreningen organiserer de største distributørene av videofilm på leie- og kjøpemarkedet i Norge.

– Det stemmer ikke at vi ikke bryr oss. Vi er jevnlig i kontakt med YouTube gjennom selskapenes advokater, og ber dem slette materiale som er lastet opp ulovlig. YouTube tar alltid slikt alvorlig, og ting blir som regel slettet samme dag, sier Johansen til DinSide.

På spørsmål om det gjøres noe aktivt for å stoppe slik ulovlig distribusjon, svarer Johansen at de naturlig nok ikke får med seg alt, men at det i disse dager etableres en egen nordisk forening kalt Rettighetsalliansen. Johansen vil ikke gå i detalj om foreningens formål på nåværende tidspunkt, utover at den blant annet vil jobbe for å bekjempe ulovlig distribusjon som den vi er vitne til på YouTube.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer