Ny grafikk fra Intel

Intel forsøker igjen å ta sin del av grafikkbrikkemarkedet. Etter den noe mislykkede 740-prosessoren, kommer de nå med en oppfølger, Intel 752 som blant annet har fullverdig støtte for Pentium III.

Ny grafikk fra Intel
Publisert

Intel 752 skal være den komplette grafikkløsningen for Pentium III-baserte PCer, med høykvalitets 2D-, 3D- og videoakselerasjon. Brikken er optimalisert for Pentium III, og utnytter dens multimedia-instruksjoner (SIMD). Den vil også ha støtte for et bredt spekter standarder, som bl.a. inkluderer DirectX 5 og 6, OpenGL, Windows 9x, 3.11, NT, Linux og BeOS-operativsystemer. Ellers har prosessoren en RAMDAC på 250 MHz og bred støtte for 3D-effekter for spillentusiaster. 4, 8 og 16 MB-utgaver av brikken vil være tilgjengelige.

Intel satser på å levere en komplett pakke til en rimelig pris, og blant annet er støtte for DVD-avspilling implementert slik at også eiere av tregere datamaskiner kan bruke DVD. Det er også støtte for andre videokilder, som også kan bearbeides gjennom prosessoren.

Helhetsinntrykket av denne nye brikken er likevel ikke særlig imponerende. Ingen nyskapende teknologier er inkludert denne gangen heller, og det virker ikke som om 752 vil løpe fra konkurrentene når det gjelder ytelse. Tabben Intel gjorde med sin forrige satsing, 740, var at spesifikasjoner som hørtes lovende ut på papiret, fort ble foreldet når produsenter som NVIDIA kom med sine produkter. Det er fare for at noe lignende kan skje denne gangen også når 752 stiller opp mot knallsterke brikker som TNT2 eller Voodoo 3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer