Ny grafikkprosessor for bærbare

En ny grafikkprosessor fra NeoMagic gjør det enda lettere å være bruker av bærebar PC. Prosessoren klarer høyere oppløsning samtidig som du får bedre ytelse og lavere energiforbruk. Med denne brikken kan du blant annet vise fullskjermvideo i MPEG-format. Brikken vil bli benyttet i en rekke HP-bærbare.

HP er tidlig ute med å ta i bruk den nye grafikkprosessoren. Foto: HP
HP er tidlig ute med å ta i bruk den nye grafikkprosessoren. Foto: HP Vis mer
Publisert

Vi kan aldri få nok grafikkytelse på Pcer, og bærbare er intet unntak. På bærebare må kravet om økt ytelse også avveies mot høyere energiforbruk og størrelsen på PCen. NeoMagic Corporation var den første produsenten som laget 128-bits grafikkakselleratorer på én brikke. Dette sparer plass på hovedkortetet, og er derfor en stor fordel for produsenter av bærbare.

HP vil bruke den nye prosessoren, MagicGraph 128XD, i fire modeller: OmniBook 2100, OmniBook 3100, OmniBook 4100 og den slankere OmniBook Sojourn. Ved å bruke MagicGraph 128XD hevder HP at de vil få økt batterilevetid og høyere ytelse på både video og 3D.

På MagicGraph 128XD har Neomagic blant annet optimalisert plasseringen av minnet til grafikkortet. De eksterne minnebrikkene er fjernet, og minnet er i stedet integrert på selve prosessoren. Dermed slipper man å sende data ut fra prosessoren til minnet, og i tillegg til økt ytelse senkes også det totale energiforbruket til PCen.

MagicGraph 128XD skal klare 1024 x 768 piksler med 64.000 farger, og ha mulighet for å vise 16 millioner farger. I tillegg skal det kunne vise full MPEG-video i 30 bilder per sekund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer