Ny grafikkprosessor fra PowerVR

I begynnelsen av 1999 kommer NEC og Videologic med neste generasjon 2D/3D-grafikkbrikke. Det er ventet at denne prosessoren vil bli en av Voodoo 3s største konkurrenter.

Publisert

PowerVR 250 kombinerer god 2D- og 3D-ytelse i én brikke. I følge produsentene skal den ha en RamDAC på 230 Mhz, som tillater oppløsninger opptil 1600 x 1200 med 85 Hz oppfriskningshastighet. Den har også støtte for TV inn og ut og DVD. Brikken vil også være optimalisert for Pentium II og AMD K6-2 3Dnow-prosessorer. Støtte for opptil 32 MB minne vil også være innebygd.

Voodoo-konkurrent

3D-funksjonene virker imponerende: Produsentene lover oss at PowerVR 250 vil klare å bearbeide opptil 5 millioner polygoner (mangekanter) per sekund, i motsetning til 3 millioner på en Voodoo 2. I tillegg vil brikken støtte 32-bits farge, mens den kommende Voodoo 3 bare har støtte for 16-bits.

Prosessoren har i tillegg støtte for både Direct 3D og OpenGL grensesnittene, DirectX 5 og 6, Windows 9x, NT 4 og 2000, og vil komme i både AGP 2x og PCI utgaver.

Det er stor sannsynlighet for at dette kortet vil klare å utkonkurrere Voodoo 3 (se artikkelen om denne). Bedre bildekvalitet på 3D er et avgjørende moment, i og med at 3Dfx har prioritert ren hastighet foran fargedybde.

I disse dager begynner hastigheten på 3D-kortene å jevne seg ut, og andre faktorer enn FPS kommer inn i bildet. Det er på grunn av sine feilprioriteringer at 3Dfx kan begynne å tape terreng på 3D-akselerator markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer