Ny grafikkprosessor til bunnpris

De har aldri hatt noe særlig lykke på grafikkortmarkedet. Men likevel, PowerVR Technologies prøver igjen, og utfordrer markedslederne NVIDIA og 3dfx. Deres viktigste salgsargument er lav pris.

Ny grafikkprosessor til bunnpris
Publisert

Historien om PowerVR-brikkene er preget av nederlag – deres første produkt var kjernen i det mislykkede Matrox M3D-kortet for mange år siden. PowerVR 2-brikken ble brukt i Neon 250-grafikkortet, som ble utsatt utallige ganger, og kom på markedet først tidlig i år. Da var teknologien allerede for svak, og kortet solgte dårlig.

PowerVR har imidlertid hatt større lykke på konsollmarkedet, og er drivkraften bak Segas Dreamcast. Nå forsøker Imagination Technologies (utviklerne av brikken) seg igjen, og lanserer PowerVR 3: KYRO.

Hva har de å tilby?

PowerVR 3 benytter seg av en del teknologier som fungerer helt annerledes enn i de konkurrerende brikkene. For det første er det bare de pikslene du faktisk ser som er tatt med i beregningen når brikken tegner piksler på skjermen. Andre arkitekturer tegner alle pikslene i en scene samtidig, også de som er dekket av andre objekter.

Fordelen med denne teknologien er at den stiller mindre krav til minnebåndbredden og fillraten, og gir hastigheter som tilsvarer andre brikker selv om kortet arbeider mindre.

En annen teknologi Imagination har utviklet øker 16-bits-bildekvaliteten betraktelig. Dette skjer gjennom at prosessoren deler opp scener i små biter, og tegner dem en om gangen i 32-bits farge. Resultatet er at den visuelle kvaliteten blir bedre enn hos konkurrentene selv om du bare bruker 16 bit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer