Ny harddisk og feilmelding

Publisert
Sist oppdatert


Hei,

Jeg skal bytte harddisk da det er feil på denne, dette er en gammel datamaskin type Compaq Presario 5686 . Maskinen har har to harddisker en på 10 GB ( dette er den opprinnelige) og en på 30 GB og denne er det skade på .
Da jeg koblet fra strømmen på den opprinnelige disken og satte inn en ny harddisk på 40 GB (som Master) fikk jeg følgende melding:

1720-hard-drive detects imminent falilure
The following configuration options were automatically
Updated: Disk 1 36166MB

Save changes/ Ignore Changes / Computer setup

Da jeg er usikker på hvem av disse alternativene jeg skal velge , eller kan det det være feil på den " harddisken ".
Håper å få svar på denne henvendelse.

På forhånd takk.

Datadoktoren svarer

Hei,

Når maskinen får nye komponenter registreres dette automatisk i BIOS. Det du beskriver er først en feilmelding om at disken ikke stemmer med det som er lagret i mimnnet til BIOS. Så står det at den har oppdaget og oppdatert informasjonen til den nye disken.

Så ber BIOS deg om å lagre de nye endringene, ikke bry deg om det, eller gå videre inn i oppsettsmenyen.

Det du skal velge er å lagre de nye endringene og starte opp operativsystemet. Når du er inne i dette må du sette opp og formattere disken før du kan bruke den.

Et tips er å alltid settte den lille koblingsbøylen til CS (Cable Select) på diskene. Da er det bare å koble den ytterste kontakten til disken som skal være Master.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer