Ny harddisk til bærbar

Publisert
Sist oppdatert

Hei Harddisken på min toshiba satellite pro a40 sluttet brått å virke. Hvilken disk kan jeg sette inn, og hvor for jeg kjøpt denne, og til hvilken pris?Modell no er: psa45e-0016t-no.

Den som står i er på 40 GB, kan jeg oppgradere til 80 GB? MvhArne

Datadoktoren svarer

Hei Arne,

Det skal ikke være noe i veien for at du kan kjøpe en større harddisk, faktisk tror jeg du vil ha problemer med å finne en ny harddisk på kun 40 GB. I dag er det typisk 160 GB som er den "minste" størrelsen, så det er ikke sikkert du får tak i en på 80 GB heller...

Når det gjelder pris og tilgjengelighet så vil enhver databutikk med respekt for seg selv føre harddisker til bærbare datamaskiner. Prisene vil typisk ligge på 500 kroner og oppover.

Når det gjelder harddiskens produsent er det ingen føringer på hva du kan bruke, men det er et par andre ting du må merke deg. Først er det at harddisker for bærbare datamaskiner er mindre enn harddisker for stasjonære datamaskiner - så du må huske at du skal ha en 2,5-tommers disk (ikke 3,5").

Det andre er at harddiskene kommer med to forskjellige kontakter, og du må kjøpe en harddisk som har samme type kontakt som den som allerede sitter i din datamaskin. Den utgående standarden er IDE (selv om PATA er mer korrekt), mens SATA er vanlig på nyere maskiner. Jeg er ikke sikker på hva din PC bruker, så det greieste for deg vil nok være å ta ut harddisken og sjekke selv (du må jo ta den ut før eller siden uansett...).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer