Ny HP CD-brenner med 24X-lesing

CD-brennerne har frem til nå ligget langt etter de rene CD-ROM-leserne i ytelse. Dette har HP gjort noe med. Med sine nye modeller i CD-Writer Plus 8100-serien, har de fått hele 24X-lesing. I tillegg skriver de CD-R med 4X og CD-RW med 2X.

Foto: HP
Foto: HP Vis mer
Publisert

Vi har tidligere testet CD-Writer 7100e her på DinSide og savnet bedre ytelse. Det ser HP ut til å ha gjort noe med. De har doblet skrivehastigheten til CD-R og firedoblet lesehastigheten. Men på CD-RW-brenning blir HP slått av Yamaha, som har 4X-hastighet.

Som vanlig oppnås ikke 24X-hastigheten før på slutten av CD-platen. På starten leser HP CD-platene med 10X-hastighet som øker gradvis til 24X utover mediet. Musikk-CDer rippes med en jevn hastighet på 8X over hele platen. HP kan også skrive kontinuerlig audio, slik at du slipper unødvendige mellomrom mellom melodiene når du brenner musikk-CDer.

Selv om CD-RW-plater fortsatt skrives med 2X-hastighet, har HP forbedret hastigheten på formatering av CD-RW-platene. HP kan formatere en plate på bare fem minutter. Tidligere kunne det ta opp til en time.

Formatering av en CD-RW-plate er bare nødvendig når den medfølgende Adaptec Direct CD-programvaren skal benyttes. Direct CD lar deg benytte en CD-RW-plate som om den var en diskett.

HP CD-Writer 8100-serien har foreløpig to modeller. Den ene modellen, CD-Writer 8100i, er en intern EIDE-enhet som er beregnet på bedriftsmarkedet. Den leveres med Adaptec Direct CD, Adaptec Easy CD Audio, Adaptec Easy CD Creator, HP SimpleTrax og HP Disaster Recovery.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer