TEST: Huawei MateBook X

Ny innertier

Kanskje årets beste PC i sin klasse.

TEST: Huaweis Matebook X gjør seg aller best til surfing, skriving og strømming. Video/Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Hele tre år er gått siden Huaweis Matebook X ble lansert og vi er nok ikke alene om å vente spent på en oppfølger.

Matebook X var på mange måter den maskinen som satte Huawei på kartet i PC-bransjen, tilsvarende P20 Pro som for alvor gjorde selskapet en viktig spiller i mobilmarkedet.

Vi var såpass fornøyde med PC-en, med sin tynne og lette, men samtidig velbygde design, solid batteritid og og en særdeles imponerende skjerm, at vi trillet terningkast seks.

Leverer oppfølgeren opp til forventingene? Det korte svaret er JA.

Huawei og USA-trøbbel

Mens Huawei ikke lenger får lansere nye smarttelefoner med essensielle Google-tjenester, kan de bygge PC-er med Windows 10 om bord.

Det at Huawei kan lansere PC-er med Windows 10 fra amerikanske Microsoft, men ikke kan bruke tjenester fra amerikanske Google på sine smarttelefoner, gjør at vi klør oss litt i hodet.

Men det er altså ståa i oktober 2020.

Heldigvis får Huawei fortsatt «lov» til å lage PC-er med Windows, for til sitt bruk er Matebook X en fryd. Men mer om det under, for vi starter som vanlig med design og utforming.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer