Ny Intel-prosessor yter mer pr MHz

I dag lanseres Intels nye plattform for mobile datamaskiner, Intel Centrino Mobile Technology. Vi har allerede testet en bærbar PC basert på Centrino, og latt oss imponere.

Dette er altså den offisielle Centrino-logoen.
Dette er altså den offisielle Centrino-logoen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Centrino-plattformen, tidligere kjent under kodenavnet Banias, består av en helt ny mobilprosessor, nytt brikkesett (i855) og integrert 802.11 (Wi-Fi) trådløst nettverk. Stikkord er mobilitet. Centriono-PCer vil i følge Intel være lettere, ha høyere ytelse og bruke langt mindre strøm enn dagens bærbare PCer basert på Pentium 4M-prosessoren.

Pentium M

Den nye prosessoren bærer navnet Intel Pentium M, og erstatter dagens Intel Pentium 4M. Prosessoren er klokket lavere enn de raskeste mobilutgavene av Pentium 4, men yter mer pr MHz. Lavere klokkehastighet betyr ikke bare mindre strømbruk, men også lavere varmeutvikling, og dermed også redusert behov for viftekjøling. De første Pentium M-prosessorene har klokkehastigheter fra 1.3 til 1.6 GHz.

Hva synes du?

Hva er viktigst ved valg
av bærbar PC? (Avsluttet)
Ytelse(48%) 605
Batterilevetid(22%) 285
Størrelse og vekt(21%) 267
Tilkoblingsmuligheter(7%) 84
Ingen av delene(2%) 31
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Pentium M-prosessoren byr også på siste generasjon SpeedStep-teknologi fra Intel, som sørger for å redusere og økejustere klokkehastigheten etter behov. Det betyr i praksis at hvis du jobber med et Word-dokument vil klokkehastigheten være vesentlig lavere enn ved tunge matematiske beregninger og grafikkintensive programmer.

DinSide først

I dag kan du lese den første testen av en Centrino-basert PC her på DinSide.

Dette er en PC som veier knappe 2,5 kg. Prosessoren kjører på 1.6 GHz (400 MHz bus-hastighet), men våre foreløpige målinger tyder på at den er kraftigere enn 2.4 GHz utgaven av Pentium 4M. Batterilevetiden målte vi til meget imponerende 4 timer og 39 minutter.

Les hele testen her

Lenke:
DinSides store test av bærbare PCer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer