Ny Intel-prosessor yter mer pr MHz

I dag lanseres Intels nye plattform for mobile datamaskiner, Intel Centrino Mobile Technology. Vi har allerede testet en bærbar PC basert på Centrino, og latt oss imponere.

Dette er altså den offisielle Centrino-logoen.
Dette er altså den offisielle Centrino-logoen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Centrino-plattformen, tidligere kjent under kodenavnet Banias, består av en helt ny mobilprosessor, nytt brikkesett (i855) og integrert 802.11 (Wi-Fi) trådløst nettverk. Stikkord er mobilitet. Centriono-PCer vil i følge Intel være lettere, ha høyere ytelse og bruke langt mindre strøm enn dagens bærbare PCer basert på Pentium 4M-prosessoren.

Pentium M

Den nye prosessoren bærer navnet Intel Pentium M, og erstatter dagens Intel Pentium 4M. Prosessoren er klokket lavere enn de raskeste mobilutgavene av Pentium 4, men yter mer pr MHz. Lavere klokkehastighet betyr ikke bare mindre strømbruk, men også lavere varmeutvikling, og dermed også redusert behov for viftekjøling. De første Pentium M-prosessorene har klokkehastigheter fra 1.3 til 1.6 GHz.

Pentium M-prosessoren byr også på siste generasjon SpeedStep-teknologi fra Intel, som sørger for å redusere og økejustere klokkehastigheten etter behov. Det betyr i praksis at hvis du jobber med et Word-dokument vil klokkehastigheten være vesentlig lavere enn ved tunge matematiske beregninger og grafikkintensive programmer.

DinSide først

I dag kan du lese den første testen av en Centrino-basert PC her på DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer