Apple inviterer til lansering 30. oktober

Ny iPad Pro og nye Mac-er blir trolig lansert

Invitasjonene er klare.

HVA BETYR DET: Vanligvis bruker Apple å sende ut den samme kryptiske invitasjonen til alle, men denne gangen har alle i stedet fått forskjellige logoer med sin helt spesielle design. Det er som vanlig flere som prøver å tolke hva det betyr. Foto: Apple
HVA BETYR DET: Vanligvis bruker Apple å sende ut den samme kryptiske invitasjonen til alle, men denne gangen har alle i stedet fått forskjellige logoer med sin helt spesielle design. Det er som vanlig flere som prøver å tolke hva det betyr. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Det kommer flere nye Apple-produkter i 2018. I går kveld norsk tid sendte Apple ut invitasjoner til et såkalt «special event» - les produktlansering - tirsdag 30. oktober.

Her får vi trolig se de nye iPad Pro-modellene med flunkende ny design som vi forleden skrev det gikk rykter om at var nært forestående.

«There's more in the making», heter det i invitasjonen. Mens Apple vanligvis bruker å sende ut den samme invitasjonen til alle, har de gjort en ny vri denne gangen: De har fått laget en drøss ulike varianter av Apple-logoen, og alle har mottatt forskjellige.

Invitasjonene inneholder som regel hint om hva som blir vist fram, så at det er noe kreativt, synes alle å være enige om.

iPad Pro uten hjemknapp

De nye iPad Pro-modellene, kommer ifølge ryktene til å få en ny rammeløs design hvor hjemknappen er borte. Opplåsing vil i stedet skje med ansiktet, som på iPhone X og nyere.

Skjermstørrelsen på den minste utgaven vil angivelig øke fra 10,5 til 11 tommer, men de fysiske dimensjonene vil være den samme, ettersom rammen rund kuttes betraktelig. Den største fortsatt vil være på 12,9 tommer, så her vil fotavtrykket krympe noe.

Det hevdes også at Apple vil skrote sin egen Lightning-kontakten til fordel for den ikke lenger så nye USB-C-standarden.

I tillegg kommer trolig en ny Apple Pencil - og det er kanskje det invitasjonene hinter til?

MacBook Air-oppfølger

Det er også ventet at Apple vil lansere nye Mac-er den 30. oktober. Ifølge The Verge ryktes det at en oppfølger til den svært populære MacBook Air vil bli annonsert.

Tidligere i høst skal Bloomberg ha rapportert at den vil ha tynnere rammer rundt skjermen enn MacBook Air, samtidig som den vil ha en høyoppløselig Retina-skjerm - noe Air-serien aldri har fått.

Den vil plassere seg i et prissjikt under 12-tommer MacBook, som for øyeblikket koster fra cirka 15.000 kroner. MacBook Air er i dag Apples billigste bærbare maskin, og koster fra 10.790 kroner.

Ny Mac Mini

Ifølge Bloomberg har Apple også jobbet med en ny Mac mini, som er selskapets mini-stasjonære datamaskin som kommer uten skjerm, tastatur eller mus.

Det er også den aller billigste Mac-en du får kjøpt, og koster fra 5.490 kroner.

Bloomberg hevder imidlertid at Apple har fokusert på proffbrukerne i oppgraderingen, så det kan bety at den blir noe dyrere.

En ting til?

Så gjenstår det å se om Apple har noe mer på lur. Selskapet har allerede avslørt at de jobber med en Mac Pro som blir klar i løpet av neste år. Den trådløse laderen AirPower er det også mange som venter på.

Dinside vil være til stede på lanseringen den 30. oktober, som i motsetning til vanlig vil finne sted i Brooklyn i New York, så da starter seansen allerede klokka 15 norsk tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer