Ny ISDN-programvare fra TeleS

ISDN-kortene til TeleS er veldig utbredt på det norske markedet. Med de fleste kortene følger det med en omfattende programpakke som heter OnlinePowerpack. Denne programpakken kommer nå snart i ny versjon og det er nesten gratis å oppgradere for eksisterende brukere.

TELES.ISDN-Monitor gir deg full oversikt over bruken av ISDN-linjen din Foto: Erik Andersen
TELES.ISDN-Monitor gir deg full oversikt over bruken av ISDN-linjen din Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Med nesten gratis, mener vi at det bare er overføringskostnadene som koster penger. Ulempen er at det koster litt penger å overføre 40 MB over en ISDN-linje fra Tyskland. Det er ikke nok at det er dyrt å ringe til Tyskland, men utenfor Skandinavia er det faktisk dyrere å overføre data enn vanlig tale med ISDN.

OnlinePowerpack 6.0 blir tilgjengelig i løpet av neste uke og DinSide har blitt lovet et testeksemplar. Vi kommer derfor tilbake med en omtale så fort vi får den i hus.

I mellomtiden har vi testet siste versjon av TeleS CAPI, som er påkrevet for å kjøre OnlinePowerpack 6.0. For å hente ned driveren, må du ha en tidligere versjon av OnlinePowerpack installert.

Programmet TeleS Support brukes til å hente ned siste liste med de nyeste driverne og programmene fra TeleS. I listen kan du velge det du vil ha og så starte nedlastingen. Den norske distributøren BCS har tidligere hatt en Fix-server (Fix er et annet program i OnlinePowerpack) her i Oslo, men den har vært ute av drift en stund. BCS jobber med saken, men den er trolig ikke i drift før over sommeren. OnlinePowerpack 6.0 er ingen nyhet for den tysktalende delen av Europa. TeleS holder til i Berlin og kommer normalt ut med de tyske versjonene opptil et halvt år før de engelske. Hvis det er noen trøst, må franskmennene vente enda lenger på sine versjoner. Hvis du trives med en tysktalende PC, er det ingenting som hindrer deg i å bruke de tyske versjonene og være tidlig ute med det siste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.