Ny iTunes og to nye iPods

NYHET: Apple presenterte i går to nye iPod-spillere, samt en ny versjon av musikkjukeboksen iTunes.

Ny iTunes og to nye iPods
Publisert
Sist oppdatert

Den største nyheten er iPod Photo, en helt ny iPod-spiller med fargeskjerm og støtte for bildevisning. Den skiller seg for øvrig ikke fra de øvrige modellene, med unntak av at den har fått et kraftigere batteri, og kan vise lysbildeshow på TVen med musikk i bakgrunnen. Oppgitt batterilevetid på den nye spilleren er 15 timer, og den kommer i utgaver med 40 og 60 GB harddisk.

U2-utgave

Apple lanserte også en svart utgave av "standard" iPod. Denne har fått navnet iPod Special Edition U2, og som navnet antyder, spiller bandet U2 en rolle her. De har bidratt med navnetrekkene sine på baksiden av spilleren, og var også med under lanseringen i går kveld. Den svarte spilleren har en kapasitet på 20 GB, og i USA kan den kjøpes med ca 400 U2-sanger forhåndsinstallert (absolutt alt U2 har spilt inn).

iPod Photo med 40 GB harddisk koster 4.790,- mens 60 GB-utgaven koster 5.690,- (Apple Store Norge).

Lite nytt i iTunes

I tillegg til de to spillerne lanserte Apple også en oppdatert utgave av musikkjukeboksen iTunes. Den nye spilleren har naturligvis fått støtte for foto-overføring til iPod Photo, og du kan nå også søke etter duplikatfiler (og eventuelt slette dem). I tillegg kan du nå minimere programmet til oppgavelinjen i Windows. Det var ventet at Apple også ville inkludere støtte for AACPlus-formatet, som er en videreutvikling av AAC for svært lave bitrater, men dette har foreløpig latt vente på seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer