Ny IXUS-serie fra Canon

Bedre bilder, enklere og mer elegant? Det sier Canon om sin nye IXUS-serie

Ny IXUS-serie fra Canon
Publisert
Sist oppdatert

IXUS-serien har eksistert som digitalkamera siden 2000, da dukket de første Digital Ixus opp, noe vi skrev om allerede i mai samme år. Før dette var IXUS en populær serie med filmbaserte kompaktkameraer som kom i 1996.

IXUS-serien har hatt en voldsom utvikling side den gang, både når det gjelder teknologi og brukervennlighet. Canon utvikler og produserer sin egen optikk, som stadig blir forbedret, men det er først og fremst bildebrikken og ikke minst bildebehandlingen som har gjort dagens kompakte digitalkameraer til avanserte fotolaboratorier i lommeformat.

IXUS 300 HS

Alt på denne modellen er nytt: det lyssterke f/2.0 objektivet (28 - 105 mm ekvivalent), 10 megapikslers CMOS-sensoren, DIGIC4 bildeprosessoren, skjermen, betjening - og ikke minst designet.

Denne kombinasjonen kaller Canon HS System, og gir bedre bilder i mindre lys og raskere serieopptak i tillegg til flere kreative muligheter.

Med full oppløsning støttes lysfølsomhet helt opp til ISO 3200, men det finnes også et eget program for svakt lys, hvor oppløsningen senkes til 2,5 megapiksler mens følsomheten kan settes opp til ISO 6400.

I tillegg kan du gjøre serieopptak med opptil 3,7 bilder/sek i full oppløsning, eller 8,4 bilder/sek med 2,5 megapikslers oppløsning. Du kan gjøre kontinuerlige serieopptak uten andre begrensninger enn størrelsen og hastigheten på selve minnekortet, bildene skrives direkte til kortet etter hvert som bildene er tatt og prosessert.

Ny IXUS-serie fra Canon


Video


IXUS 300 HS støtter video i HD 720p, og du kan zoome mens du filmer siden zoom-motoren er spesielt stillegående. Det er også lyd i stereo og den optiske bildestabilisatoren fungerer også under filming.

Det finnes også en Superlangsom innstilling, hvor du kan filme med hele 240 bilder i sekundet og spille av med 30 bilder/sek.

Førsteinntrykk

Vi fikk prøve kameraet i noen få minutter, og fikk et positivt inntrykk. Den sorte utgaven var behagelig matt, med en fin tekstur som ga godt grep. Den er heller ikke følsom for fingermerker. Skjermen var lyssterk og klar, og kameraet virket svært raskt og samarbeidvillig.

Stabilisatoren under panorering i videoopptak ga også et meget godt inntrykk.

Designet hadde vi også sans for, spesielt den svarte utgaven er litt tøffere enn tidligere modeller. Den kommer også i sølv og hvit.

Vekten er ca 175 gram og størrelsen er 100.0 x 54.1 x 23.6 mm


Kameraet kommer i salg i månedsskiftet mai/juni og har en anbefalt listepris på rundt 3 500 kroner.

IXUS 300 HS - nøkkelfunksjoner:

 • Avansert IXUS i lekkert kamerahus i rustfritt stål

 • 10,0 megapikslers CMOS-sensor med høy følsomhet

 • Lyssterkt f/2.0, 28 mm, 3,8x Canon-objektiv med optisk bildestabilisator

 • HS System med DIGIC 4 for raske opptak og lite støy i svakt lys

 • Superlangsom film med 240 bilder/sek. Høyhastighetsserie: 8,4 bilder/sek

 • Bred PureColor II G LCD-skjerm på 7,5 cm (3,0") med forbedret styrke og synlighet

 • Smart Auto og Smart blitseksponering gir flotte bilder i alle situasjoner

 • HD-film (720p) med optisk zoom, stereolyd og HDMI

 • Kreativ fotografering med programmer som P, Av og Tv, og effekter som fisheye, svakt lys og miniatyr

 • Smart lukker med smil-, blunke- og ansiktselvutløser
 • Fulle spesifikasjoner finner du her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer