Ny kjølepasta på prosessoren?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, datadoktor,

Jeg har nylig kjøpt meg en ny Pentium 4 2,8 GHz prosessor som ligger på 70 grader i cpu kernel når pc'en ikke er i bruk. I følge hardware monitoren min er dette alt for varmt. Systemtemperaturen overgår også 50 grader hvis jeg bruker pc'en til å spille med.Jeg har kjøpt en kjølepasta i håp om at dette skal hjelpe, og lurer dermed på hvor stor effekt dette vil ha på temperaturen i prosessoren? Jeg lurer også på hvordan man påfører denne pastaen?

Og hvis du har noen råd om hvordan man kan få ned system temperaturen vil det mottas med takk. Jeg har også en kabinettvifte installert.

På forhånd takk!

Datadoktoren svarer

Hei,Kjøling kan være vrient, det er mange parametre å ta hensyn til. Jeg regner med at prosessoren du kjøpte var Boxed, det vil si levert med Intels egen kjøler? Denne pleier å være tilstrekkelig uten andre inngrep enn korrekt montering. På kjøleren sitter det jo en liten pute med varmeledende materiale, som tilsvarer det mange kaller ”kjølepasta”. Det er jo misvisende, siden pastaen slett ikke kjøler ned noe som helst, men hjelper til med å transportere varmen fra en flate til en annen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer