Ny mediapakke fra Microsoft

Det er ikke bare Apple som satser på integrerte løsninger for bruk og utveksling av digitale media, nå kommer Microsoft med sitt Windows XP-tillegg Plus! Digital Media Edition.

Ny mediapakke fra Microsoft
Publisert
Sist oppdatert

Håndtering av mediadata på tvers av brukerprogrammer kan være utfordrende, det har stort sett vært forbeholdt profesjonelle programpakker. At tiden er overmoden for løsninger er det ikke tvil om, nå som "alle" har harddisker fulle av digitale bilder, video og musikkfiler.

Microsoft Plus! Digital Media Edition sørger for at du kan sette sammen fotoalbum, spillelister for musikk, stilige hjemmevideoer og avspillingsmuligheter for forskjellige enheter. Det er fire hovedgrupper programmer som tar seg av dette.

Foto

Ny mediapakke fra Microsoft


Her har vi Plus!Photo Story. Her setter du sammen bilder i den rekkefølgen du ønsker, og legger til musikk og kommentarer etter ønske.

Apple er ikke alene om "Ken Burns" effekten, hvor du kan panorere et utsnitt over bildet i forskjellige retninger, den er også på plass her. Microsoft har til og med laget en småironisk kommentar til denne "dokumentarens far" som du kan se på dette klippet. Det illustrerer samtidig mulighetene med denne teknikken.

Musikk

Ny mediapakke fra Microsoft


Her har Microsoft fire Plus!-programmer som løser forskjellige behov: PartyMode, Analog Recorder, Dancers og CD Label Maker.

Party Mode lager spillelister, med kryssfading mellom låtene hvis du vil, med mange forskjellige effektfulle visuelle skins.

Analog Recorder hjelper deg å ta opp, redigere, organisere og restaurere lydfiler fra LP eller kassetter. Støyreduksjon og forskjellige filtere hjelper til med dette.

Dancers er filmklipp av forskjellige dansere som bruker desktop'en som dansegulv, de kommer både enkeltvis og i par, og i forskjellige stilarter.

CD Label Maker bruker spillelistene du velger til å lage etiketter til CDer, med informasjon du har lagt til selv eller hentet på nett. Det finnes også mange designmaler, både inkludert og til nedlastning, for et fargerikt resultat.

Video

Ny mediapakke fra Microsoft
Ny mediapakke fra Microsoft


Her er det den "gamle" kjenningen MovieMaker 2 som er kjernen, Plus!-pakken inneholder en rekke nye overganger og effekter.

Vår omtale av MovieMaker 2 finner du her.

Portable enheter

Sync & Go heter programmet som tar seg av overføring av mediadata til bærbare enheter som kjører PocketPC, som for eksempel denne, eller en av
disse.

Bare for USA foreløpig - på en måte...

Microsoft Plus! Digital Media Edition er ikke gratis, og pakken er foreløpig bare mulig å kjøpe for amerikanske brukere. Men det er selvsagt bare et tidsspørsmål. Du kan derimot "juksa litt" og kjøpe den for nedlastning ved å late som om du er amerikaner og fylle ut feltene i bestillingen med en tilfeldig amerikansk adresse...

Prisen er beskjedne 19,95 dollar.

Mer informasjon finner du her.

I mellomtiden kan du laste ned Movie Maker 2 og Media Player 9 som begge er klare i nye versjoner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer