Ny mus forhindrer musesyke

Det forskes stadig på ergonomiske museløsninger, med formål å forhindre belastningsskader i armen. Evoluent VerticalMouse er en spesielt interessant løsning.

Ny mus forhindrer musesyke
Publisert
Sist oppdatert

Ideen med vertikalstilt mus er ikke ny, men foreløpig har det vært få produkter å velge mellom på markedet. Vi husker den norskutviklede Anir-musen fra noen år tilbake fra Animax, som styres ved å holde i en stake, som på en joystick. Produktet er fortsatt i salg.

Mus på høykant

Evoluent Vertical Mouse manøvreres på en annen måte, og mer lik måten en vanlig datamus håndteres. Det kan se ut som en mus som er stilt på høykant, med knapper og scrollehjul på høyre side.

Ny mus forhindrer musesyke


Ved å operere musen i avslappende "håndhilse"-posisjon, unngår du den belastende vridningen i underarmen, i følge den norske importøren. Samtidig opereres knapper og hjul som på en helt vanlig datamus.

Programmerbar

Evoluent VerticalMouse har i tillegg fem programmerbare knapper, og bruker optisk teknologi istedenfor den tradisjonelle musekula. Den fungerer både på Mac-maskiner og PC.

Veiledende pris er 599 kroner til privatmarkedet, og 499 kroner til bedriftsmarkedet. Prisene inkluderer mva. Norsk importør er AudioNet AS, tlf 55 94 81 00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer