Ny MusicMatch-versjon ute

MusicMatch var en gang i tiden et svært nyskapende medieavspillingsprogram. Nå er de ute med versjon 8.0, men er programmet fremdeles like interessant? Vi tar en titt på nyhetene.

Ny MusicMatch-versjon ute
Publisert
Sist oppdatert

For noen år siden begynte det å dukke opp stadig flere jukebox-programmer som skulle gi bedre oversikt over de voksende MP3-samlingene til folk. Slike programmer er relevante i dag også, spesielt nå som stadig flere anskaffer seg bærbare musikkspillere med flere titalls gigabyte med lagringsplass. Det er veldig greit å ha ett program som ripper, organiserer, overfører eller brenner musikken din, men spørsmålet er om MusicMatch fremdeles er like nyskapende som før?

Det gode koster

Som vanlig tilbyr MusicMatch to versjoner av programvaren. Den ene er gratis, mens den andre koster 19.99 dollar, altså 135 kroner. Gratisversjonen tilbyr bare en brøkdel av funksjonaliteten til Plus-utgaven, og blir egentlig ganske unødvendig. Du har mest sannsynlig programmer på PCen din allerede som gjør en like god jobb.

Blant nyhetene i gratisversjonen er såkalt Music Center, altså en samling av lenker som tar deg til de mest aktuelle funksjonene. Disse lenkene er plassert på venstre siden av hovedvinduet, og selv om det ikke akkurat er noen revolusjonerende nyvinning, er det i alle fall praktisk.

MusicMatch 8.0 kan selvsagt spille av omtrent alle tenkelige musikkformater, rippe og brenne CD. Hastigheten på rippingen og brenningen er begrenset i gratisversjonen, mens Plus-versjonen kan rippe med opptil 40x hastighet, og brenne med opptil 48x.

Utviklerne av programmet har også tenkt på eiere av bærbare musikkspillere, og via et innebygd program kan du normalisere og overføre låter til de fleste typer spillere.

En av de mest interessante funksjonene i MusicMatch er såkalt SuperTagging, som automatisk går gjennom din MP3-samling, og tagger filene ut fra filnavn, sjanger og så videre. Denne funksjonen er kun tilgjengelig på Plus-versjonen.

Ny MusicMatch-versjon ute


Organisering av låter er fremdeles enkel og praktisk, og du kan sortere etter sjanger, stemning, artist, eller hente ned albumcovere og bruke disse for å navigere rundt i samlingen.

Slideshow-funksjonen gjør det mulig å vise bilder og fotografier i takt med musikken. Du kan også installere et uttall av skins for å øke det personlige preget.

Totalt sett, MusicMatch er et hyggelig program, men virker ikke som en essensiell oppgradering. Det er ingen revolusjonerende funksjoner med, programmet er ikke stort mer enn en forbedring av de eksisterende mulighetene. Hvis du absolutt trenger de nye SuperTagging-funksjonene, kan det være lurt å kjøpe den nye versjonen, men for alle andre blir det litt unødvendig.

Du kan laste ned MusicMatch 8.0 her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer