Ny netbook? Dette går du glipp av

De er små, lette og rimelige, men minibærbare kommer også med en meget begrenset Windows-versjon.

Ny netbook? Dette går du glipp av
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje kjøpt deg en netbook eller minibærbar PC for lengst? Da har du mest sannsynlig en type som er utstyrt med Windows XP Home Edition. Gammelt operativsystem, ja, men hvis du er opptatt av full Windows-funksjonalitet, behøver det slett ikke å være så dumt likevel.

Les også: Slik installerer du Windows 7 uten DVD-leser

Strippet Windows-versjon

De fleste minibærbare, gamle som nye, mangler optisk drev (DVD). Det er naturligvis en begrensning for enkelte, men visste du at nye maskiner har begrensninger i selve operativsystemet? Nye minibærbare er nemlig stort sett utstyrt med Windows 7, men ikke en hvilken som helst Windows 7-versjon, men en såkalt "Starter Edition". Denne versjonen mangler mye av funksjonaliteten de fleste Windows-brukere tar som en selvfølge.

Som å skifte skrivebordsbakgrunn, for eksempel.

Det er altså ikke mulig å skifte skrivebordsbakgrunn uten videre i Windows 7 Starter Edition. Ingen alvorlig sak, kanskje, men det er kun én av ganske mange begrensninger. Her er noen flere:

  • Windows Aero-grensesnittet mangler. De halvgjennomsiktige menylinjene, myke bevegelsene og animasjonene er fjernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer