Ny Netscape Communicator

I slutten av juli slipper Netscape versjon 4.5 av Communicator. Dette er en oppgradering med få nye funksjoner. Det viktigste har vært å integrere tettere mot Netscapes ulike serverløsninger. Men i følge Netscape er den nye versjonen også raskere og mer robust, og den har fått ulike funksjoner for å gjøre surfingen mer effektiv.

Ny Netscape Communicator
Publisert

Det er mye som tyder på at Netscape er i ferd med å gi opp krigen om markedsandeler på nettlesere i privatmarkedet. SOL rapporterer at nesten 80% av deres lesere nå bruker Internet Explorer. Men man kan saktens undre seg over hvilket marked det egentlig er snakk om, når Microsoft gir bort nettleseren gratis.

Mer effektiv surfing

I den nye versjonen av Netscape er det lagt til funksjoner som skal gjøre det enklere å finne frem på nettet. Dette skal oppnås ved å koble Communicator med Netscapes eget websted Netcenter. Hvis du for eksempel skriver ”cars” direkte i adressefeltet, slår Communicator automatisk opp i Netscapes database og foreslår nettsteder som handler om biler.

En annen nyhet som er kommet til for å effektivisere surfingen, er en funksjon som kalles ”What´s related”. Som navnet indikerer, finner denne funksjonen relaterte web-steder i forhold til siden du befinner deg på. Denne funksjonen er utviklet i samarbeid med Alexa Internet, som også vedlikeholder relasjonene.

Disse funksjonene kobler selve programmet sterkere mot Netscapes startsted for Internett, Netcenter. En slik integrasjon kan gjøre Netcenter til en alvorlig konkurrent til de andre nettstedene som er typiske startsteder. Blant disse er Yahoo og Excite mye brukt. I Norge er Kvasir en lignende tjeneste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.