Ny norsk søketjeneste lover å dekke hele nettet

Fast Search and Transfer (FAST) har allerede fått en del oppmerksomhet for sin MP3-søketjeneste. Nå lanserer de en ny søkemotor i samarbeid med Dell.

Ny norsk søketjeneste lover å dekke hele nettet
Publisert

DinSide har allerede skrevet om MP3-søkemotoren som ble lansert for en stund siden i samarbeid med en annen stor søkemotor, Lycos. FAST er nå tilbake med et nytt prosjekt de utvikler sammen med Dell. På nettstedet www.alltheweb.com kan du søke i over 80 millioner dokumenter, og tallet skal øke til over 200 millioner i løpet av sommeren. Hele nettet består anslagsvis av 500-600 millioner nettsider. I fremtiden vil FAST at deres søketjeneste skal omfatte ikke bare alle sidene på nettet, men også følge med i utviklingen, som de færreste av dagens søkemotorer klarer.

Billig løsning

I stedet for å satse på dyre og kompliserte serverløsninger, inngikk FAST et samarbeid med Dell om leveranse av maskinvare som er kraftig og billig. Systemet kjører på vanlige Power Edge 4300-servere, og benytter Power Vault-lagringssystem. Systemet skaleres slik at en kapasitetsøkning på 100 millioner sider ikke koster mer enn de første 100 millionene. Det som skiller FASTs All The Web-tjeneste fra konkurrentene er nettopp måten den håndterer søkingen på – ved å vokse i takt med nettet får motoren med seg alt det nye som dukker opp uten å miste de gamle sidene. Dette kan ikke Alta Vista eller Lycos, som ikke klarer å henge i takt med utviklingen av weben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer