Ny Office 10-beta på vei

Microsoft fortsetter å jobbe med den nye Office-versjonen, og det virker som om arbeidet er i rute: En ny, oppdatert betaversjon skal slippes i løpet av denne uken.

Ny Office 10-beta på vei
Publisert

Office 10 er kodenavnet på oppfølgeren til Office 2000, og Microsoft har allerede jobbet med denne pakken en god stund. Selv om det offisielle navnet fremdeles ikke er offentliggjort, kunne noen tusen utvalgte testere oppleve programmene i første betaversjon tidligere i sommer.Office 10 byr på en god del forbedringer, men er ingen revolusjon. Først og fremst er grensesnittet forbedret, med vekt på mer brukervennlighet og bedre oversikt. Den mest interessante delen av grensesnittet er nok talegjenkjenningen, som lar deg styre funksjonene ved å rett og slett si menyvalg eller navn i mikrofonen. Det blir spennende å se hvordan dette fungerer i praksis den dagen vi får en ferdigversjon av Office 10 (spesielt i åpne kontorlandskap…).

Andre nyheter er forbedret korrekturfunksjonalitet, utklippstavle (i Word kan du blant annet markere flere ting på en gang), bedre Internett-integrasjon og bedre gjenopprettingsfunksjoner.

Nærmere .Net

Office 10 er et ledd i Microsofts .Net-strategi, som du kan lese om i 18411">denne artikkelen. Foreløpig er det snakk om kun begrenset .Net-funksjonalitet – Microsoft regner med full integrasjon rundt 2002-2003, da deres neste generasjon operativsystem, kjent som Blackcomb, kommer på markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer