Ny og spennende Apple

Til tross for mye juling og dystre spådommer, viser Apple ingen tegn til å legge inn årene. Steve Jobs - Apples permanente midlertidige toppleder - har tatt et kraftig ladegrep, og sikter seg nå inn mot de millioner hjem med en helt ny maskin - iMac.

Foto: Apple
Foto: Apple Vis mer
Publisert

Selv om PCen puster Apple tungt i nakken, har selskapet fremdeles penger i banken, går nå med overskudd og har stadig en dominerende posisjon innenfor trykksakproduksjon, videoredigering og musikkproduksjon. I markedet for hjemmemaskiner har selskapet imidlertid aldri oppnådd noen sterk posisjon, men med iMac satser Apple nå målrettet også mot dette markedet.

Og det er slett ikke umulig at dette kan bli vellykket: Mac er fremdeles til en viss grad lettere og mer direkte å bruke for mange. Selv små barn kan lære seg å operere en Mac, og maskinen virker langt mindre ”teknisk” enn PCer. For brukere i undervisningssektoren, reklamebransjen og mediabransjen, der Mac brukes på jobben, er dette dessuten en glimrende hjemmemaskin.

Futuristisk

iMac er en futuristisk, integrert maskin som er ulik det meste. Skjermen og selve maskinenheten er bygget sammen med et "bakvindu" i delvis gjennomsiktig blå plast.

Skjermen er på 15 tommer (13,8 tommer målt diagonalt) og kan vise 1024 x 786 punkter. Prosessoren er en 266 MHz G3 PowerPC.

Maskinen har 32 MB SDRAM, som kan utvides til 128 MB, en intern harddisk på 4 GB og en 24X CD-ROM-leser. 10/100 Mbit nettverkskontakt og 33,6 Kbps modem er også standardutstyr, sammen med 4 Mbit infrarød kommunikasjon. Dette er med andre ord en kraftig maskin, som på mange områder fint hevder seg i konkurransen med Pentium II-maskiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer