Ny og spennende RealPlayer

Nå kommer RealPlayer G2, som er en betydelig forbedring av RealPlayer 5.0. Med dette lille gratisprogrammet kan du se film eller høre musikk direkte fra nettleseren din. Og vi er imponert over den nye versjonen: Både lyd og video er kraftig forbedret, men viktigst av alt er at selve overføringsteknikken er blitt mye bedre.

Ny og spennende RealPlayer
Publisert

Mens vi venter på høyere overføringshastighet på linjene våre, er det flere selskaper som gjør store fremskritt når det gjelder å utnytte eksisterende kapasitet maksimalt. Helt i front i denne utviklingen er selskapet RealNetworks, som var først ute med en løsning for å avspille lyd via Internett.

Den nye utgaven – Realplayer G2 – kan lastes ned gratis fra RealNetworks og kjøres direkte fra nettleseren. RealPlayer G2 foreligger foreløpig bare i en beta-utgave, men vi har ikke opplevd noen spesielle driftsmessige problemer i testperioden.

Smartere overføring

Siden data sendes i pakker over Internett, er det ikke lett å overføre jevne datastrømmer. RealPlayer G2 har fått en ny og forbedret teknologi som kalles SmartStream. Denne teknologien justerer automatisk kvaliteten på lyd og bilder etter forholdene på nettet. Hvis hastigheten går ned, senker RealPlayer automatisk datamengden slik at avspillingen ikke stopper.

Bedre lyd og video

Nye metoder for å kode lyden gir merkbar forskjell. Med en ISDN-linje er kvaliteten så god at den kan konkurrere med en vanlig radio i 1 000 kroners klassen. Real har lagt ut demoer slik at du kan høre kvalitetsforskjellen mellom ny og gammel versjon, og den er virkelig imponerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer