Ny OpenOffice.org klar

Verdens mest brukte gratis kontorpakke. Her er nyhetene.

Ny OpenOffice.org klar
Publisert
Sist oppdatert

OpenOffice.org er en suite med kontorprogrammer, med blant annet en tekstbehandler, regneark, database og presentasjonsverktøy. Den er kompatibel med langt mer kjente Microsoft Office, men i motsetning til "storebror" er OpenOffice.org helt gratis.

Det har nå gått mer enn ett år siden versjon 3.0 så dagens lys, og i løpet av denne perioden har kontorsuiten blitt lastet ned langt over 100 millioner ganger. OpenOffice.org er basert på åpen kildekode, og fås på svært mange språk, inkludert norsk.

Her til lands har mange organisasjoner de siste årene byttet ut Microsoft Office til fordel for dette gratisalternativet. Og selv om mulighetene ikke er like gode på alle punkter, finner mange ut at OpenOffice.org dekker mer enn de fleste noen sinne vil få bruk for.

I høst meldte Sun, som var en av initiativtakerne til OpenOffice.org og den største økonomiske bidragsyteren, at versjon 3.2 var under utvikling. Nå er den store oppdateringen en realitet, og lagt ut til nedlasting Også den norske oversettelsen, med norske stavekontroller, er klar.

Nyhetene

Den nye versjonen skal være langt raskere enn den opprinnelige versjon 3.0, flere av programmene skal starte bortimot 50% raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.