Ny OS-strategi fra Apple

På Apples Worldwide Developers Conference annonserte Steve Jobs en ny strategi for videreutviklingen av Mac-operativsystemet, som fra midten/slutten av 1999 vil hete MacOS X, (romertall 10).

Ny OS-strategi fra Apple
Publisert

Dagens MacOS har en del mangler, noe selv de mest entusiastiske brukerne vil være enige om. Mest fremtredende er manglende støtte for fleroppgavekjøring (multitasking) og beskyttelse av det minneområdet et program kjører i (protected memory). Inntil nylig skulle overgangen til Rhapsody løse disse problemene. Rhapsody er en versjon av Mac OS som fremdeles blir utviklet med utgangspunkt i programkode som Apple kjøpte fra Steve Jobs selskap Next. Men entusiasmen for Rhapsody hos programvareutviklere har ikke vært overveldende. Kursen endres derfor fordi Apple ikke vil risikere å lansere et operativsystem uten programvaretilbud.

I forhold til dagens MacOS vil ca 6000 av API-kallene (ressurser i operativsystemet som programvaren benytter) beholdes, mens 2000 som er i konflikt med det nye konseptet forsvinner. Samtidig innføres det et ikke spesifisert antall nye API-kall. Til sammen utgjør dette konseptet "Carbon" som ifølge Jobs er "basis for alt liv".

Denne nye løsningen skal bli en løsning hvor Mac-brukere både får i pose og sekk. Den vil bli bakoverkompatibel slik at gamle programmer kan kjøres under Mac OS X. I tillegg vil det tilby en rekke nye finesser for nye programmer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer