Ny Paint Shop Pro

Paint Shop Pro er bildeprogrammet som beviser at shareware-konseptet kan fungere. Nå foreligger versjon 5, med en rekke nyttige forbedringer. Den aller viktigste er muligheten for å organisere bildet i lag. Nytt er også et eget program for å lage GIF-animasjoner.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Paint Shop Pro fikk en nærmest eksplosiv utbredelse for noen år siden. Selskapet Jasc som lager PSP benytter nemlig shareware-konseptet for å distribuere programmet. Dette går ut på at du kan laste ned en gratis versjon, men etter en tid vil du bli oppfordret til å betale inn et lite beløp hvis du vil fortsette å bruke programmet. Og dette har vært svært vellykket for Jasc. På denne måten venner brukerne seg til programmet, og svært mange har kjøpt det inn enten på jobb eller privat.

Etterlengtede forbedringer

At du nå kan organisere bilder i lag øker antallet bruksområder for PSP betraktelig. Denne arbeidsmåten er kjent fra en rekke bildeprogrammer, og går ut på at du bygger opp bildet lag for lag uten at lagene griper direkte inn i hverandre. Dette er en stor fordel hvis du f.eks. vil flytte en tekst eller en linje i oppsettet ditt. Lag kan også benyttes til en lang rekke effekter som spesielt web-designere vil sette pris på.

Programmet har også fått flere angrenivåer, og det er en stor fordel spesielt når du jobber med punktgrafikk. Gjør du en feil i en tekstbehandler, vil det ofte være enkelt å finne tilbake. Gjør du en feil med et punktgrafikkbilde, må du tegne bildet på nytt hvis det ikke er flere angrenivåer, og det er ikke alltid like enkelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer