Ny pålogging fra Facebook

Redd for at noen skal snoke i Facebook-bildene dine? Da bør du krysse av i denne nye boksen som nå rulles ut til norske brukere.

KRYSS AV: Så blir Facebook tryggere.
KRYSS AV: Så blir Facebook tryggere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige fredag var visstnok selveste personvernsdagen for databrukere, ihvertfall i USA. Du er tilgitt hvis du ikke fikk det med deg, det er viktigere at du får med deg hva Facebook benyttet denne dagen til.

I oktober i fjor gikk nemlig alarmen blant annet her på DinSide.no. Vi så med egne øyne hvor enkelt det var å hacke seg inn på andres Facebook-kontoer ved hjelp av et gratis Firefox-tillegg kalt Firesheep, og det uten at en behøvde være dedikert hacker eller ha særlig med datakunnskaper.

Nå har Facebook heldigvis bestemt seg for å gjøre noe med det, og de begynner med å gjøre påloggingsprosessen mange hakk sikrere.

Les også: Ikke surf på åpne trådløsnett

Vær likevel oppmerksom på at dette ikke er noe som skjer automatisk:

 • - Først må du sjekke at funksjonen har blitt tilgjengelig for deg, tjenesten rulles ut fortløpende, men det er ennå ikke alle som har fått valget.
 • - Når du har fått den, må du så huske å aktivere den nye innstillingen.
 • Det er bare et lite kryss som skal til, og når det er gjort vil påloggingen, så langt det er mulig, være sikret gjennom den såkalte https-protokollen, også kalt HTTP Secure.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer