Ny PC gir svakere ytelse i 3DMark enn ventet

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et spørsmål om benchmarking. Jeg har netopp kjøpt meg ny pc, og dermed tenkte jeg at jeg skulle prøve ut 3d mark for og samenligne litt med andre pc'er. Jeg punget ut store penger for en Shuttle Xpc SN27P med en AMD 64x2 5200+ prosessor, 3 GG DDR2 dual channel PC6400 ram, et geForce 7800 GTX kort, en WD Raptor 74GB og en Maxtor 10 på 300GB.

Selv med disse spesifikasjonene oppnår jeg bare 5500 i score på 3d mark. Og min gamle pc med langt dårligere spesifikasjoner oppnår 4000 i score. Jeg kjører det med en fersk innstalasjon av windows og med alle de nyeste driverne? Hva kan grunnen være til at jeg ikke får mer ut av PC'en?

mvh,Danie

Datadoktoren svarer:

Hei,

Dette tallet er ikke så galt. Det er først og fremst grafikkortet som teller i denne testen, og sammenlignet med disse kortene ligger det ikke så dårlig an.

I grafen ser du også forskjellen i tallverdi på ytelsen målt med 3DMark 05 og 06, som er svært stor. Det brukes en helt annen skala enn tidligere.

Du nevner ikke hva slags komponenter som sitter i den gamle PCen, men resultatet tyder på at grafikkortet neppe er den svakeste komponenten i systemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer