Ny PC til 600 kroner?

Spennende utvikling på mini-PC-fronten.

Utilite er billig og lydløs. Vi forventer å se mange slike små datamaskiner i tiden som kommer. Foto: Produsenten
Utilite er billig og lydløs. Vi forventer å se mange slike små datamaskiner i tiden som kommer. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer mye på datamaskin-fronten om dagen, og alt dreier seg ikke lenger om Windows-PC-er. I det siste har det dukket opp en rekke mini-datamaskiner med ARM-baserte prosessorer til en meget rimelig penge, som for eksempel kan brukes som mediesenter tilkoblet TV-en. Se lenker nederst i denne artikkelen.

Potente saker i mini-form

Utilite er navnet på en slik datamaskin, og den lille boksen er imponerende på mange måter. Først og fremst ser den bra ut, måler kun 13,4 x 10 x 2,1 cm, og spesifikasjonene er det heller ikke noe å si på. Dette er en maskin som kan langt mer enn bare å spille av musikk og video.

Maskinen er basert rundt en Cortex-A9 MPCore prosessor med inntil fire kjerner og hastighet på 1,2 GHz, den kan utstyres med inntil 4 GB RAM, og SSD med inntil 512 GB kapasitet får plass i mSATA-sporet på hovedkortet. Her er også et microSD-kortspor som støtter minnekort på inntil 128 GB.

To HDMI-utganger og to gigabit nettverkskontakter er sjelden kost selv på dyre Windows-maskiner. Velger du firekjerneprosessoren skal det gå fint å spille av to videoer i full HD samtidig, ifølge produsenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer