Ny PCMCIA er på vei

PCMCIA kommer snart til å lansere fjerde generasjon av PC-kort som brukes i bærbare PCer. Fjerde generasjon vil bety en radikal økning av bruksmuligheter og overføringshastigheter for bærbare datamaskiner.

Publisert

PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) er en medlemsorganisasjon som har eksistert siden 1989 med det formål å definere standarder for kommunikasjon, særlig mellom bærbare PCer og eksterne enheter som minnekort, modem eller nettkabler og annet. Det er PCMCIA som har satt standarden for PC-Card, som er mye brukt i bærbare PCer.

Men utviklingen går videre, og derfor lanserer PCMCIA nå en ny og kraftigere standard. Denne kommer til å kalles CardBay, og blir arvtageren etter CardBus, som har vært den raskeste formen for PCMCIA frem til nå. CardBay kommer til å støtte svært hurtige forbindelser mellom PCen og informasjonsintensive eksterne enheter som benytter overføring over Firewire eller USB.

CardBay bygges opp til å støtte både dagens versjoner av USB og Firewire, så vel som kommende varianter. Derfor vil CardBay støtte USB 2.0, som nylig ble presentert av Intel, så vel som Firewire IEEE 1394B, som er dobbelt så rask som dagens variant, IEEE 1394A.

Dette betyr at hvis du benytter CardBay, vil du få en overføringshastighet på hele 800 Mbps med Firewire. Og samtidig vil denne Firewire-varianten bruke mindre strøm enn dagens Firewire, noe som er et svært viktig poeng for bærbare PCer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer