Ny Picasa - nå på norsk

MINITEST: Picasa er raskt blitt vårt yndlingsprogram for organisering av bilder. Nå er en ny utgave ute, og vi har prøvekjørt den.

Publisert
Sist oppdatert

Det er gått cirka ett år siden Picasa 2 så dagens lys, et gratis program som organiserer bildene dine og gir deg en rekke enkle redigeringsfunksjoner. Picasa distribueres av Google, og bærer preg av selskapets enkle grensesnitt og tilgjengelighet. Det er altså ikke verdens mest avanserte program til slike formål, men det er gratis og enkelt, og slikt ble det vår favoritt.

Nylig ble en oppdatering sluppet til Picasa, og programmet er nå i versjon 2.2.0. Vi innrømmer at nyhetene stort sett ikke er dramatiske, men én forbedring som har betydning for mange er støtte for norsk språk.

Programmet sjekker språket i installasjonen din av Windows, og starter automatisk på engelsk om du har engelsk Windows installert (slik tilfellet er med de fleste av maskinene vi testet det på). Det er imidlertid bare å endre språk til norsk manuelt.

Veldig enkelt

Picasa er fremdeles like brukervennlig som før. Det søker etter nye bilder på harddisken (du kan selv velge om det skal søkes gjennom alle mappene, eller bare Mine Dokumenter), og en mappestruktur, sortert etter dato, vises langs venstre side av skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer