Ny produsent med billige prosessorer

For ikke lenge siden la selskapet National Semiconductor ned satsningen på prosessorfabrikanten Cyrix fordi det ikke lenger var lønnsom forretning. Men andre vil likevel prøve seg, og nå kommer selskapet Rise Technologies med en serie prosessorer for de aller billigste PCene.

Foto: Rise
Foto: Rise Vis mer
Publisert

Rise Technologies satser først og fremst på prosessorer for bærbare, og dette markedet vil selskapet erobre ved å tilby prosessorer som er billige. Men selskapet har et annet ess i ermet, og det er at prosessorerene er de mest strømbesparende på hele markedet for x86-prosessorer. Det er svært viktig i en bærbar PC, og kan være faktoren som gir selskapet fotfeste.

Produksjonen snart klar

Allerede nå viser selskapet prøver på prosessoren Mp6 for utvalgte produsenter av PCer. Det foreligger også konkrete planer om å videreutvikle prosessoren for at den skal bli enda mindre strømkrevende (gå over fra 0,25 mikrometerteknologi til 0,18).

I løpet av fjerde kvartal planlegger Rise Mp6 II, og denne prosessoren vil blant annet få 256 kilobyte integrert andrenivå cache og mulighet for opp til 2 MB tredjenivå cache på hovedkortet. Dette er en løsning som minner om AMDs K6-III-prosessor.

Første P6-konkurrent

Prosessorene som bygges nå, passer i sokkel 7-hovedkort med Super 7-brikkesett akkurat som AMDs K6-varianter. Til høsten kommer Rise med en prosessor som passer i sokkel 370. Det er den samme sokkelen som Celeron benytter. Rise blir da den første Intel-konkurrenten som lager en prosessor med den avanserte P6-bussen som brukes av alle Pentium Pro, Pentium II, Celeron og Pentium III-prosessorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.