Ny programvare for SoundBlaster Live - Liveware 2.0

Omsider har Creative lansert en større oppgradering av programvaren til SoundBlaster Live! Er det dette vi brukere har ventet på? Klarer programvaren denne gangen virkelig å utnytte den kraftige lyd-prosessoren på kortet?

Ny programvare for SoundBlaster Live - Liveware 2.0
Publisert

Mange hadde store problemer med å laste ned LiveWare 2.0 de første dagene etter at programfilene var lagt ut på nettet. Tydeligvis hadde ikke Creative tatt høyde for at så mange brukere umiddelbart ville sette i gang nedlasting. Selv hadde vi ikke noen store problemer med dette, muligens siden vi gjorde nedlastingen tidlig om morgenen norsk tid.

Nesten 28 MB – unødvendig, men praktisk.

Det er en stor fil å laste ned, her er det snakk om Microsoft-dimensjoner. Dette skyldes at oppdateringsprogrammet, inkludert datafiler, er en felles pakke for både Windows 95/98 og Windows NT. Dessuten inneholder oppdateringen alle SoundFont-dataene, som alene utgjør over 13 MB, selv om disse er installert fra før.

Denne løsningen skal gjøre selve installasjonen enklere både for brukerne og Creative, men nedlastingen er drøy for de fleste.

Installasjon

Vi hadde litt blandet erfaring med installasjon av LiveWare 2.0. På den ene maskinen, med fullversjonen av SoundBlaster Live! gikk det helt greit. Her ble den gamle programvaren slettet og den nye installert, helt etter boka. På den andre maskinen med SoundBlaster Live! Value fikk vi problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.