Ny prosessor eller nytt grafikkort?

Hvor mye innvirkning har prosessoren på din datamaskins spillytelse? Hvilket av komponentene bør du oppgradere først - prosessoren eller grafikkortet? Vi har gått gjennom denne problemstillingen.

3DMark 2000 i 1024x768x32-oppløsning
3DMark 2000 i 1024x768x32-oppløsning Vis mer
Publisert

For spillentusiaster er det to komponenter som er avgjørende når det gjelder ytelse. Det er prosessoren og grafikkortet. Det er riktignok viktig med nok internminne (RAM), men har du dine 128 MB så holder det.

Spørsmålet er da: Hvordan blir grafikkortet påvirket av prosessorhastigheten, og når bør du oppgradere for å få mest ut av maskinvaren din?

Vi tar utgangspunkt i et 450MHz-basert system, som vi synes er det minimale for å kunne trygt kjøre dagens spill (i samarbeid med et kapabelt grafikkort, selvfølgelig). Vi har lenge brukt denne maskinen til å teste grafikkort basert på GeForce-brikken, både med SDR- og DDR-minne, og har funnet ut at det er en fin kombinasjon som tåler de aller fleste av dagens spill. Men når vi byttet prosessor til en 733MHz Pentium III og beholdt det gamle GeForce DDR-kortet, økte ytelsen betraktelig. Det samme skjedde med den splitter nye GeForce 2-brikken.

Det er ganske forståelig, i og med at en ny prosessor alltid vil øke en datamaskins kraft, men det viser også hvordan en avansert grafikkprosessor som GeForce blir begrenset av hovedprosessoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer