Ny prosessor i gammel PC - er det lurt?

Hvis du har en eldre Pentium-PC som du begynner å miste tålmodigheten med? Går det an å bytte prosessor, selv om du har et gammelt hovedkort? Vi har testet Spectra - en løsning fra Evergreen som skal være svært fleksibel.

Publisert

Vi har forskjellige maskiner med eldre Pentium-prosessorer. På test-lab’en har vi noen på 200 MHz med MMX og en på 166 MHz. Hjemme har vi også en med 200 Mhz Pentium uten MMX. Vi bestemte oss for å prøve å oppgradere både test-lab’ens sinke på 166 og hjemmemaskinen på 200.

Spenning og sokkel

Løsningen fra Spectra består av en K6-2 AMD-prosessor som kjører på 333 MHz. Selve prosessoren er montert på et lite kretskort som også inneholder noen elektroniske komponenter. Disse har til oppgave å forsyne prosessoren med riktige spenninger, siden eldre hovedkort ikke kan tilby dette.

Nyere hovedkort har flere valgmuligheter når det gjelder spenninger. De kan forsyne kjernen og inn/ut-delen med forskjellige spenninger og støtter derfor AMD-prosessorer uten videre Da er det ikke nødvendig med en spesialløsning, det er bare å sette opp hovedkortet til å gi de riktige spenningene, riktige klokkeparametre og plassere prosessoren i sokkelen.

BIOS til besvær

Noen hovedkort trenger også andre inngrep, siden de har en 801">BIOSsom ikke er kompatibel. Da må BIOS enten oppgraderes eller erstattes av en alternativ variant. Løsningen fra Spectra kommer med en CD hvor det ligger en mengde alternative løsninger for de fleste hovedkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.