Ny prosessor til 250 kroner?

AMD MOT INTEL: Hva duger egentlig de billigste PC-prosessorene til? Vi har testet Sempron mot Celeron.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle har behov for å kjøre mange oppgaver på PCen parallelt, spille tunge spill eller jobbe med video. Svært mange trenger bare en PC til internettbruk, bilder, musikk, video, og til å skrive et dokument i ny og ne.

Ingen av disse brukerne vil dra særlig nytte av prosessorer med høye klokkehastigheter og flere kjerner. Selv de billigste prosessorene på markedet fra Intel og AMD vil sørge for tilfredsstillende PC-opplevelse for disse.

Er du blant dem, så er du også i målgruppen for denne lille testen, for selv i dette segmentet får vi stadig spørsmålet fra lesere: Hva er det beste valget, Intel eller AMD?

Les også: Ny prosessor til 10.000 kroner

(Fortsetter under bildet)

Om testen

Vi har hentet inn to av de aller rimeligste prosessorene på markedet, AMD Sempron LE 1150, og latt den måle krefter mot Intel Celeron 430. Vi har tidligere testet kraftigere prosessorer fra både Intel og AMD, og refererer til ytelsene til disse i tabellene under, slik at du enkelt kan se forskjellene.

Begge prosessorene koster rundt 250 kroner i mange nettbutikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer